Daar komt ze binnen met een vrolijke lach op haar gezicht. Zo te zien gaat het haar goed vandaag. Ik ben benieuwd dus vraag haar naar de reden van haar blijdschap. Ik heb een hele goede week achter de rug vertelt ze glunderend. Dat was vorige week wel anders. Toen zat ze tegenover me dikke tranen te huilen. Sam is een enthousiaste maar ook serieuze meid. Als ze iets doet, doet ze het ook goed. Niet voor 100% maar voor 200%, niet half maar eerder dubbel. Moet er een tekst getypt worden dan staat er geen spelfoutje meer in en heeft ze hem twee keer nagelezen. In huis wordt alles direct opgeruimd want stel je voor dat er onverwacht iemand komt. En daar begint ze last van te krijgen. Ze doet langer over dingen dan ze wil, ze krijgt toch niet de waardering die ze verwacht. Ze zou haar tijd wat beter willen besteden en toch tevreden willen zijn over zichzelf.

We zijn samen gaan kijken waar voor haar punten liggen om aan te pakken om de lat niet meer zo hoog te leggen. Waar kan ze beginnen.
Sam doet naast haar gezin een studie maar werkt ook elke week bij ouderen om hun huis schoon te houden. Ze doet altijd heel secuur alle taken en komt elke week tijd te kort en heeft het gevoel het niet goed genoeg te doen. Ze besloot het nu eens op een andere manier aan te pakken. Het werk in haar ogen niet voor 100% te doen maar 80%. Dus ze moest dingen weg gaan laten. Deze week werden de deuren niet gesopt, de randjes van de plinten werden ook niet meegenomen en in de badkamer alleen het sanitair. Toen ze klaar was kwam de bewoonster met een blij gezicht naar haar toe om te vertellen dat ze zo blij met haar was. Dat het weer zo heerlijk fris was en dat ze daar zo van kon genieten, nu ze het zelf niet meer kon. Waar Sam bang voor was, kritiek krijgen dat ze het niet goed had gedaan, bleef uit. Ze fietste met een opgelucht en blij gevoel naar huis. Hier had ze toch wel inzicht van gekregen. Ze is er nog niet. Er liggen nog een aantal oefenmomenten voor haar om het zich echt eigen te maken. Maar het begin is gemaakt en levert haar nu al veel op.

Wil jij ook net als Sam meer inzicht krijgen in je eigen gedrag en dat op een goede manier aanpakken. Meld je dan aan voor een gratis (skype) gesprek door hieronder je gegevens achter te laten en kort je probleem aan te geven. In het gesprek geeft ik je nog twee direct bruikbare tips.