Afgelopen zaterdag kwam ik haar weer tegen op een verjaardagsfeestje. Leuke spontane vrouw, Manon met een hippe man en moeder van twee stoere jongens. Ze straalde en begon enthousiast te vertellen hoe het met haar ging. Zo mooi als het plaatje van buiten er uitziet was het een jaar geleden niet. Manon kwam bij me met haar verhaal en vond dat er iets moest gebeuren maar wist niet welke stappen te nemen. Ze zat vast in haar eigen patronen. Haar man was een eigen bedrijf gestart en dat kwam maar moeilijk van de grond. Hij had er al zijn tijd en energie voor nodig. Manon hield al de ballen in de lucht. Ze zorgde voor het huishouden, de kinderen en alles wat er maar nodig was. Maar ook haar baan was letterlijk broodnodig. Nu wilde het geval dat ze het daar dus absoluut niet meer naar haar zin had. Haar energie werd er letterlijk uit haar gezogen. Er was geen uitdaging, hele dag saai werk aan de computer en de leidinggevende haalde haar naar beneden. Dat maakte dat ze het ook thuis steeds lastiger vond om alle taken te verrichten. Ze was moe, snel aangebrand als haar jongens wat vroegen en ’s avond zat ze uitgeput op de bank. Weer boos op zichzelf omdat ze de energie niet had voor haar wekelijkse tennisavond met vriendinnen. Ze vroeg zich regelmatig af waar die vrolijke Manon nou gebleven was. Tot ze zich realiseerde dat zij de enige was die er wat aan kon doen. Dat zij stappen moest gaan ondernemen om haar leven weer gezellig te maken. Dat zij juist ook belangrijk is.
We zijn gaan kijken wat ze nodig had om zich beter te voelen. Zo kwam ze er achter dat haar baan haar grootste energievreter was. Haar belemmerende gedachten waren dat ze nu echt niet van baan kon veranderen. Omdat het bedrijf van haar man nog niet voldoende stond durfde ze geen stappen te zetten. Ook wist ze niet wat ze anders kon gaan doen want wat kon zij nou.

Samen zijn we gaan ontdekken waar ze goed in is en waar ze plezier van krijgt. Ze wilde graag contact met mensen en houdt van afwisseling. Door er achter te komen waar ze vrolijk van wordt kreeg ze al meer lucht. Zo zijn we stap voor stap gaan kijken welke banen zij graag zou willen doen. Ze is gaan solliciteren, wat ze super spannend vond. Ze is het ook een paar keer niet geworden maar ervaarde het als een mooie oefening. Ze ging er steeds meer op een positieve manier mee om en werd steeds krachtiger. Maar het is gelukt, ze vond een mooie baan die bij haar past.

Nu ervaart ze meer werkgeluk. Ze krijgt van haar leidinggevende complimenten over haar spontaniteit met de klanten, haar creatieve oplossingen en haar snelle afwikkeling van zaken. Wat met zich meebrengt dat ze nog energie heeft als ze thuis komt. Ze kan haar man weer meer tot steun zijn, ze heeft een luisterend oor voor haar jongens en ze geniet weer met haar vriendinnen van een tennisavondje zelfs met een wijntje na.

Herken je jezelf in het verhaal van Manon. Zou je ook eens willen kijken waar jij weer energie van krijgt. Meld je hieronder aan voor een gratis (skype)sessie om te kijken naar de mogelijkheden en ik geef je ook 2 geweldige tips. Vul hieronder het formulier in en vermeld kort waar jij mee worstelt.